Hamnkontoret Info Point

Sommaröppen Info Point på hamnkontoret i Smedjebacken. Du kan få information om Smedjebackens kommun och vad du kan göra här samt information för ställplatserna.
För mer turistinformation kan du kontakta Visit Dalarna på telefon, hemsida, mail eller chat.

I Smedjebacken börjar Strömsholms kanal som följer Kolbäcksåns vattensystem i ett naturskönt landskap. Den 110 km långa farleden sträcker sig från sjön Barken till Mälaren. De grävda kanalsträckorna är sammanlagt bara 12 km, men har hela 26 slussar och en total stighöjd på 100 m. Kanalen är en del av Ekomuseum Bergslagen där också Flogbergets gruvor ingår.

Vid sjön Barken ligger en av Sveriges största insjöhamnar. Här finns ca 400 bryggplatser till båtar i olika storlekar. I hamnen kan du hyra kanoter och flytvästar, köpa sjökort och slussbiljetter, tanka båten eller äta en bit mat medan du kollar på sjölivet.

Malingsbo-Kloten är ett stort naturreservat med ett brett utbud för sig som längtar efter friluftsliv med vildmarksprägel. Njut av den storslagna naturen. Fiska, vandra, paddla kanot eller låna en häst och rid genom landskapet. Eller varför inte boka en älg – eller bäversafari!

Meken är valsverkets gamla mekaniska verkstad som har förvandlats till en livaktig mötesplats för kultur. Här arrangeras utställningar och många andra upplevelser tillsammans med föreningar och entreprenörer. I anslutning till Meken finns också en stor smedja, där du kan få prova på att smida.

Sidan skapades 16 april, 2014 av Webbansvarig
och blev senast ändrad 6 maj, 2020 av
Stäng kartan
De aktiva rutorna
Visa även:
Nyttig information
Din position